Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast

24 september, 2007

Veilig aangekomen

Tot het uiterste volgeladen vertrokken we woensdagochtend in alle vroegte richting veerboot. De aanhanger is bijna drie meter hoog en werd voor de zekerheid vastgesjord aan dek.
De eerste dag verliep niet bepaald prettig omdat de aanhanger bij afdalingen angstaanjagend begon te slingeren. Op een parkeerplaatst hebben we een deel van de lading van achter naar voren verplaatst waardoor de balans beter werd. Daarna ging het gelukkig een stuk beter. Tot we op een steile helling op moesten trekken, wat op het nippertje lukte. Ook begon de auto steeds meer lawaai te maken. Dat bleek een lekke uitlaat te zijn die we later met speciale uitlaatpasta met gedeeltelijk succes dicht hebben gesmeerd. Het werd in ieder geval niet erger.
Van de enorme regenbuien werden we ook niet bepaald vrolijk. Om half acht 's avonds vielen we in diepe slaap in een hutje op een camping in de buurt van Kristiansand.
De tweede dag ging de wekker ook om 5 uur al omdat we de boot naar Denemarken moesten halen. In twee uur stoven we op een enorme catamaran naar Hanstholm. Deze dag ging het rijden een stuk beter, hoewel de geplande afstand te ambitieus bleek te zijn. Maar dat was geen probleem, we hadden geen haast en hebben in hetzelfde pension in Noord Duitsland overnacht waar we twee jaar geleden ook logeerden na de eerste reisdag richting Ylvingen. Alsof de tijd stil had gestaan, heel onwerkelijk.
Na een probleemloze derde dag zijn we aangekomen in Haren waar ons een welkomstmaal wachtte bij Maartens moeder.