Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast

11 juli, 2007

Groeten uit Måløy

Ik zit even bij de VVV in Måløy op internet. We zijn alweer over de helft van onze vakantie. Gister zijn we rond 'Stad' gevaren, het meest beruchte stukje Noorse kust, en we hebben het geweten. Een stevige wind en flinke golven. Hugo werd zeeziek, maar heeft netjes in het bakje gespuugd deze keer. Verder hebben we verschillende technische problemen gehad, en zijn we ziek geweest en Maarten heeft onderweg een kies laten trekken die zo vast zat, dat een deel van de kaak er ook uit moest. Hij heeft er af en toe nog flink last van. Maar verder hebben we het goed naar de zin.
De eerste twee weken van onze vakantie hebben we alleen maar zon en mooi weer gehad, in tegenstelling tot wat we horen over Nederland en ook in Zuid Noorwegen. In Ålesund wisten de mensen niet wat hun overkwam dat de temperatuur boven de 20 graden uitkwam, heel ongebruikelijk.
Ergens onderweg kwam er een koelschip aan dezelfde kade als ons liggen waarvoor we enkele maanden geleden een stuurman probeerden te vinden op het werk. Zowel Maarten als ik had verschillende keren met de kapitein ervan gesproken. We zijn gaan kijken en hebben de kapitein aangesproken en werden meteen uitgenodigd voor een rondleiding op het schip. De twee kapiteins (vader en zoon, tevens reders) wisten het ijs bij de kinderen makkelijk te breken met koekjes, limonade en cake. Pas toen het lossen klaar was, gingen we weer van boord en hebben het schip uitgezwaaid.



Verder heb ik nog met mijn voeten in de sneeuw gestaan op een berg terwijl Maarten en de kinderen in een zwembad met watertemperatuur van 30 graden lagen.
Tot zover even een verslagje van onze vakantie.