Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast

05 maart, 2007

Duisternis in Zuid-Noorwegen

Nu de winter bijna voorbij is, wordt het tijd om de duisternis eens te vergelijken met vorig jaar toen we 1000 kilometer noordelijker zaten op Ylvingen. Hier is de duisternis een stuk minder spectaculair dan in het Noorden. Op Ylvingen was het in december 's middags om drie uur donker, dat voelde echt heel anders dan we gewend waren in Nederland. Hier op Utsira was het op z'n vroegst om vier uur donker, dat voelt gewoon wat eerder dan in Nederland, maar niet zo wezenlijk anders. Hier valt helaas ook geen Noorderlicht te zien.
Om het lengen van de dagen te volgen hebben we boven aan de pagina naast de 'weerstickers' van Utsira/Haugesund en Eelde, twee kleine stickers toegevoegd met de tijden waarop de zon opkomt en weer onder gaat, en daaronder de tijden van de maan. In Nederland gaat de zon nog net eerder op en later onder, maar dat zal niet zo lang meer duren.

1 Comments:

At 3/14/2007, Anonymous Anoniem said...

Altijd mooi een nieuwe lente.
Ik hoop dat het goed komt met jullie nieuwe huis.
De omgeving ziet er prachtig uit.
Misschien wel 30% extra geld waard.
groetjes Paula

 

Een reactie posten

<< Home