Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast Click for Utsira Fyr, Norway Forecast

21 februari, 2007

Huis


Al meer dan een maand geen nieuw stukje, en dat terwijl we nu wel internet hadden! Maar we hadden het de laatste tijd nogal druk met gedoe rond het huis. Het is namelijk zo dat de gemeente de hele tijd gezegd had dat we dit nieuwe huis binnenkort voor taxatiewaarde zouden kunnen kopen, maar nu hebben de plaatselijke politici besloten dat er minstens 30% meer voor betaald moet worden. We zijn niet alleen teleurgesteld over de prijs, maar ook over het feit dat het mensen zijn die we kennen, die daar over beslist hebben. Zo gaat dat in een kleine gemeenschap. We hebben al met verschillende politici hierover gesproken en we hopen dat er een oplossing komt, want anders wordt ons bestaan hier wel heel onzeker op Utsira. Er zijn namelijk niet veel lege huizen te verwachten op het moment. En ons huurcontract loopt af aan het eind van het jaar. Kortom, veel stress en onzekerheid, daar is de laatste weken veel energie in gaan zitten.
Nog even een paar foto's erbij om te laten zien waar we het over hebben. Het huis staat op een prachtig plekje op de zuidelijkste punt van het eiland. We kijken uit naar het Oosten over de zee en zien ’s ochtends de zon prachtig opkomen vanuit de kamer. ’s Avonds kun je na vijf minuten lopen de zon weer onderzien gaan boven de zee in het Westen. Als je over ons hek stapt, kun je in een paar minuten naar de zee klauteren.