03 september, 2006

Het nieuwe bootproject (M)





De kogel is door de kerk! Na een week slecht geslapen te hebben; uiteindelijk werd ik een beetje ziek; hebben we toch de beslissing genomen om de TC 999 te kopen. Nadat alle leuke nieuwe dingen die we met deze boot kunnen doen de revue gepasseerd hadden, kwamen de problemen met de andere boten, die ik vroeger had ook weer naar boven. Heeft iedereen dat eigenlijk, dat naarmate je ouder wordt, je moeilijker aan nieuwe (vooral bekende) projecten begint?

Over al mijn vroegere bootproblemen zal ik niet uitweiden, daar weet iedereen die mij een beetje kent al genoeg van. Maar het leuke van het zeilen op Utsira, is dat we regelmatig (1 keer in de twee weken gemiddeld) naar Haugesund moeten om boodschappen te doen. En daar kunnen we dan een aantal keren met eigen boot naar toe gaan, en de nacht overblijven. Verder kunnen we in ruim twee dagen varen ook in Nederland zijn (Lauwersoog of Harlingen). Met de auto kost het ook anderhalve dag als je ergens overnacht, en dat is veel minder ontspannend. Behalve als het gaat stormen natuurlijk, maar daar schijnt deze boot goed tegen te kunnen. Als we dan in Nederland zijn hebben we slaapruimte bij ons en zeker met twee kinderen is dat ook wel rustiger, zo nu en dan. Die kunnen als ze wat groter worden in een aparte slaapruimte, c.q. romp slapen, zodat we dan zelfs rustiger kunnen slapen dan in ons huidige huis.

Ik heb wel de vraagprijs moeten bieden, want er waren nog twee andere belangstellenden aan het bieden. En dat is veel belangstelling voor een catamaran in Noorwegen….Ik heb wel bedongen dat we de vrijwel nieuwe rubberboot er gratis bij krijgen, dus eigenlijk toch 1500 Euro afgedongen.

In Utsira komt de boot in de zuiderhaven te liggen, zodat we hem vanaf huis en werk kunnen zien liggen. Ook voor het eiland is het een primeur, want er was hier maar een gewone zeilboot op het eiland en de eigenaar is al een paar jaar dood. Een catamaran kennen ze hier helemaal niet, nou alleen nog maar afwachten hoe de toeristen er op reageren, en of ze ook bijv. dagtochtjes willen maken. Maar degenen die hier al geweest zijn weten al, dat de zee hier zo’n belangrijke en uitdagende plaats inneemt dat er vast wel wat belangstelling is om daar wat mee te gaan doen…..


5 opmerkingen:

  1. Anoniem9/19/2006

    ziet eruit als een mooi bootje =)
    is het ook mogelijk om erop te varen in de winter of is het water rond het eiland dan te woest ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @mouse: In de winter schijnt ook goed te gaan. We hebben een ijsvrije haven, maar het water is wel vaker woest. En we hebben grote dieselkachels in elke romp. In de haven kan het ook hard waaien trouwens. Ik maakte de boot even los, en ik kon hem haast niet meer houden. En dat door de wind in het tuig alleen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem9/27/2006

    Ga je d'r ook verhuren?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wil ik best eens over nadenken. Maar niet anoniem....

    BeantwoordenVerwijderen